Tiger på jakt i snön

Här har vi en kraftfull tiger vandrande i snön – kanske på jakt efter en gasell eller giraff? Eller en smaskig kvinna i rött? Han ser då hungrig ut i alla fall och jag tänker att en massande städande runt bohålan gjort honom riktigt hungrig på allt möjligt.


Foto: Tambako Licens: CC by-nd 2.0

Dessutom kan det säkert för tigrar som andra jaktkatter kännas irriterande hur skadedjuren breder ut sig bara man håller ögonen ett tag på något annat. Det är som de passar på att skynda med att göra fula saker.

Det är dock inte att rekommendera att reta upp en stor tiger. Tigrarna är den dokumenterat intelligentaste av dom stora kattdjuren och dessutom den snabbaste. De hugger till likt ett stort rakblad uppsatt på en stång fäst 90 grader mot en enorm fjäder.

Det är svårt att säkert veta när man försöker spontant bedöma från ett enskilt foto på det här sättet. Man kan inte mer än tänka efter vad som verkar rimligt. Ibland kan jag misstänka att man läser in egna saker i djuren men när man kan så mycket om djurens beteende som jag är den risken obefintlig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: