Bulldoggen symboliserar den kraftfulla brittiska själen

Den ryggrad och envishet som bulldogen symboliserar är den brittiska styrke som förde Europa till demokrati efter den tyska perioden av vansinne. Värden långt tid innan i skapandet och spridningen av demokrati är ännu större. Det är också alltid värt att komma ihåg att Storbritannien var det europeiska land som i särklass mest korrekt hanterade sina kolonier och hur man sedan under 1900-talet avslutade den perioden.


Foto: Cindyfunk Licens: CC by 2.0


Foto: Pixelbusters Licens: CC by-nd 2.0

Ett fint exempel på det kraftfulla brittiska modet bulldoggen symboliserar är hur deras soldater länge bar en röd uniform som gjorde dem lätta för fienden att upptäcka. Helt säkert gav det större värde i att skrämma i väg fienden givet den tidens dåligt organiserade styrkor de mötte. I många andra situationer var det knappast heller avgörande i risker (de ställde ju ändå upp sig på rad). Den stora hatten kan jag dock tänka mig gjorde marscherande ”ganska” varmt.

Verkligen att uniformen säger oss mycket om den tidens vapen de mötte och den tekniska nivån på krigföring allmänt. Ofta handlade det säkert mest om att stå kvar i linjen när sämre beväpnade och tekniskt underlägsna styrkor oorganiserat sprang mot dem med spjut eller föråldrade handeldvapen.

I någon mening var det tappade brittiska inflytande vi såg under tidigt 1900-tal i Europa resultatet av att de kommit efter i den tekniska utvecklingen av vapen framåt.

Hur som helst är det en tjusig uniform och att britterna inte längre p.g.a. en massa onödig teknisk utveckling kan ha den i krig längre är tråkigt. På många sätt var den optimala praktiska nivån rörande vapen innan armborstet kom – eller ev. att långbågen också var för mycket även om den knappast gick igenom en rustning jämförbart effektivt. Det begränsade skadan vapen innan gjorde utan att begränsa regioner och länders förmåga att realisera alla politiska och praktiska resultat styrkor och krig gav var en trevligt lagom balans. Dessutom gav det trevliga möjligheter till sport och motion mellan långa perioder få eller inga skarpa strider.

Vi kan se den degeneration vi kontinuerligt efter armborstet behövt lida av som ett till exempel på den tekniska utveckling vi aldrig kan undvika och istället alltid måste göra det praktiskt bästa av:

Myten om Prometheus

Tidigare inlägg om bulldoggen:

Bulldog i bild

Mer om färger och specifikt färgen rött rörande visuell perception:

Färger (Pryltrend)
Kvinna i rött (Pryltrend)

Annonser

2 kommentarer »

  1. […] Bulldoggen symboliserar den kraftfulla brittiska själen […]

  2. […] Spets illustrerar vackert Japan Bulldoggen symboliserar den kraftfulla brittiska själen Fler foton på […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: