Show case: GI-metoden

Glykemiskt index (GI) och GI-metoden är en populär diet för viktkontroll och viktminskning. Det vetenskapliga stödet för GI-metoden ökar också över tiden och det är en sund metod som gynnar hälsan istället för att skada vilket traditionell bantning gör.

Eftersom GI-metoden är populärt får vi många läsare till vår huvudsida GI-metoden för nybörjare. Där har jag därför varit särskilt noga med att välja ut riktigt bra bilder. Samtliga av bilderna har en creative commons licens och hittades med Flickr.

Här visar jag dem och artikeln för att demonstrera att det går att göra tilltalande illustrationer av artiklar med fria bilder som höjer det redaktionella värdet…

Gröna bönor är nyttigt. De är rika på fibrer, vitaminer, mineraler och en särskild typ av antioxidanter. Halten av protein är högt.

Attribution Foto: t i n a | r a v a l

Frukt och grönsaker hör till det nyttigaste man kan äta. Rikligt av dem i kosten förebygger många allvarliga sjukdomar. Inget samband är bättre vetenskapligt dokumenterat.

Attribution Foto: Mayr

Men en god kost räcker inte. Motion är viktigt för hälsan. Faktiskt är motion så kritiskt att bara några promenader per vecka ger en kraftigt minskad risk för allvarliga sjukdomar. Så åtminstone till att ta en daglig rask promenad.

Attribution Foto: Abdullah AL-Naser (Abraaj)

Den här togs med som illustration av en faktaruta om vinegrette. Vinäger och annat syrligt sänker GI för måltiden. Olivolja innehåller nyttigt fett som är bra för hjärtat.

AttributionShare Alike Foto: Xav de la Caze

Och så krävs naturligtvis ett foto av en bantare i en artikel om GI-metoden. Den här tyckte jag hade ett konstnärligt värde.

Attribution Foto: Lazy_Lightning

2 kommentarer »

 1. kmggotland said

  Otroligt vackra bilder.
  En bild säger mer än tusen ord.
  Karin

 2. workout said

  workout

  Show case: GI-metoden | Hans Husman talks about free photos and creative commons

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: