Film av hjärnan hos möss samt teckning och illustrationer av möss

En mycket imponerande film av hjärnan hos möss. Hittade också denna teckning i Wikipedia utan copyright som jag använde för att illustrera en nyhet om filmen.

Teckningen är gjord av Jacques de Gheyn (1565-1629) vilket är en konstnär som jag inte känner till. Den hittades i Wikimedia commons på mus. Där fanns bl.a. också dessa två illustrationer som nog kan tänkas komma till användning någon gång:

Licensen uppges vara Creative Commons Attribution ShareAlike license versions 2.5, 2.0, and 1.0 och konstnären kallar sig Madprime.

Flickr söktes också efter foton men inget riktigt bra foto hittades. Särskilt önskade jag något värdeneutralt vilket är svårt med Flickr genom att de flesta foton är tagna av husdjur. Det kan kännas fel för fotografen, oavsett licens, om deras mös illustrerar en nyhet associerad med djurförsök.

I nyheten tog jag teckningen men det är frågan om inte illustrationen hade passat bättre. Bäst hade naturligtvis varit något från filmen men jag ides inte e-posta och be om tillstånd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: