Bilder från webbutiker

En god möjlighet för att hitta bilder på vanliga prylar, hemelektronik och presentartiklar är webbutiker. Webbutiker säljer varor och visar typiskt en bild på produkten i samband med deklarationen för den. Här är en fallstudie för luftrenare.

Bilderna indexeras i sin tur av sökmotorer som Google vilka har bildsökning. Foton från webbutiker är därför enkelt att hitta.

Att använda bilder från webbutiker
Vanligen har webbutiken tagit bilderna själv eller äger rättigheterna till dem. Du behöver därför ta kontakt med butiken och fråga om möjligheter till att använda bilden.

Detta är sällan något problem. Ger man webbutiken en länk tillbaka och anger varifrån bilden kommer får man i princip alltid använda bilden.

Vad för sorts bilder kan man hitta?
Särskilt saker för hemmet, trädgården, garaget och vanliga typer av presenter kan man hitta bra bilder på. Särskilt gäller detta hemelektronik.

För böcker är ofta bilderna för små och det är bättre att kontakta förlaget.

Te och livsmedel
Te som vi skrivit mycket om på Nyfikenvital finns en fördel med bilder från webbutiker. Den fördelen är att det är lätt att hitta bilder av en exakt sorts te.

I följande bloggpostning hittas en te-butik vars bilder kan användas mot att man länkar tillbaka: Bilder på grönt te.

Luftrenare med jonisator och UV-ljus
Ett färskt exempel var bilder av luftrenare. Där har vi prövat och skrivt om fem olika luftrenare. Dessutom har vi publicerat flera andra artiklar om luftrenare, luftfuktare och ren inomhusluft.

Alla utom en var byggda med jonisator. En av dessa kombinerade denna teknik också med UV-ljus. En luftrenare var helt baserad på UV-ljus. Bilderna på luftrenare använde vi också i några av övriga artiklar om ämnet.

En studie i design på luftrenare
Appropå luftrenare bloggade jag ju här om design på luftrenare. Beroende på målgrupp och varans funktion tog olika leverantörer olika vägar.

Exempel fanns på luftrenare med en naturlig design, för barn, robust, komplett, tillförlitlig och trendig. Kanske ovanligast var den luftrenare som var byggd på levande växter. Eller möjligen Hello Kitty riktad mot barn?

Foton på alla av luftrenarna
Foton på samtliga av luftrenare syns i vår katalog. Där lägger vi till alla produkter vi skrivit om kostnadsfritt: Luftrenare. Varje luftrenare i katalogen får en egen sida där sidan som säljer den hos webbutiken länkas liksom recension och den köpguide för luftrenare vi publicerat.

Nedan syns ett par av dessa foton. Den första är luftrenare helt byggd med på en jonisator (XJ-2000). Foto två kombinerar jonisator med UV-ljus och har också en inbyggd fläkt (Airmaster).

XJ-2000:

Airmaster:


Den luftrenare som hade det mest intressanta utseendet var nog Ultimair. Denna är tillskillnad från övriga helt baserad på UV-ljus:

Leverantören av denna finns här: Ultimair – en luftrenare. Denna använder UV-ljus men på ett särskilt sätt som för över ämnen till plasmafas.

Luftrenare med elektrostatisk filtrering i kombination med dammsubare med HEPA-filter ska i en studien utvärderas för att se om det kan lindra astma hos barn: Elektrostatisk luftrenare och dammsugare med HEPA-filter ska hjälpa barn med astma.

Mer bloggat om luftrenare
På min prylblogg har jag bloggat om flera ovanliga luftrenare t.ex. denna med luftrenare som en med ljusterapi. Andra är bara roliga.

Köpguide till luftrenare
Vi har också gjort en köpguide för luftrenare där teknik för luftrenare t.ex. jonisator, UV-ljus, aktivt kol m.fl. diskuteras liksom vad man behöver tänka på när man ska köpa en. Olika tekniker är effektiva mot olika saker.

En jonisator har effekt mot partiklar och i varierad utsträckning mot lukt. UV-ljus mot mikroorganismer och aktivt kol mot lukt. Ofta kombineras flera tekniker i en luftrenare för att nå bredare verkan.

Odling & luftrenare
Luftrenare används ibland i samband med odling. Särskilt intressanta är luftrenare med jonisator. De negativa jonerna motverkar partiklar och sjukdomar och kan därför medverka till större skörd. Dessutom produceras små mängder koldioxid.

Mer om odling med jonisator har antecknats här där också några länkar finns. Området är emellertid inte särskilt väl dokumenterat.

Annonser

1 kommentar »

  1. […] bästa bilderna i Wikipedia Creative Commons bilder för bloggare på Flickr Att illustrera koncept Bilder från webbutiker Bilder från […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: