Kiwi

Den här bilden på en kiwi fallande ner i vatten är tämligen elegant. Frukt som faller ner i vatten har blivit ordentligt populärt på Flickr de sista månaderna. Och faktiskt fortsätter de att få ”favoritröster”. Jag tyckte den här var värd en röst:

Kiwi

Foto: Kid A*

Kiwi är rik på antioxidanter

Kiwi är rik på C-vitamin, kalium, A-vitamin och E-vitamin. Skalet är rikt på flavonoider som precis som C-vitamin och E-vitamin verkar antioxiderande.

Man tror kanske att skalet ska smaka hårigt eller vara obehangligt att äta men det stämmer inte. Det är mjukt och välsmakande och ger förutom antioxidanterna fibrer.

Fler bilder på kiwi

Den här bilden var bra och helt klart värd en röst. Fina färger, bra skärpa och trevlig. Jag gillar hur skuggan har skurits fyrkantig. Helt klart en bild som jag vid tillfälle kommer använda i någon forskningsnyhet:

Kiwi

Foto: Darwin Bell

Notera att någon helt nutritionmässigt korrekt har tagit sig en tugga med skalet.

Creative commons på Flickr

Båda bilderna har en creative commons licens. Det ger goda möjligheter att använda dem ”fritt” under vissa förutsättningar.

Flickr är idag den bästa källan just för att hitta bilder med creative commons. Du kan läsa mer här: Creative Commons bilder för bloggare på Flickr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: