Pressbilder håller ibland hög kvalitet

En annan källa till bilder är företag. Företag gör ofta pressbilder tillgängliga. Villkoren för dessa kan variera. Vanligen är de tänkta att användas i kontext av att man skriver om företaget.

Olämpliga företag
En del företag smyger in orimliga villkor för användande av bilderna. Är behovet av att använda bilderna stort kan man ta kontakt med dem och de backar typiskt från villkoren.

Generellt genom att det finns oändligt med företag som vill bli omskrivna och typiskt tusentals intressanta saker att skriva om brukar jag generellt helt enkelt strunta i att skriva om dem.

Bilder på produkter
Ofta föreställer pressbilderna företagets produkter, lokaler och medarbetare. Undantag finns emellertid och rena miljöbilder går att hitta.

Pressbilder är ofta tämligen påkostade när det kommer till ljussättning och detaljer. De kan utnyttja ovanliga vinklar, speglingar och liknande. Ibland överdriver och ser illa ut. Ett exempel på detta är följande bild av läkemedlet Chantix.

Champix
Champix är ett läkemedel mot tobaksberoende
Chantix är det amerikanska namnet på Champix. Champix är ett lovande läkemedel mot tobaksberoende. Champix är utvecklat av den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer och finns sedan kort tid tillbaka att få på recept även i Sverige.

Här kan artiklar och nyheter där bilder använt hittas: Rökning och tobaksberoende. Notera dessutom bilderna med creative commons direkt på samlingssidan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: